Семейна събота в Националния политехнически музей

25 октомври 2016

captureДо 6 ноември, в експозицията на Националния политехнически музей е представена изложбата „Завръщане в бъдещето” отбелязваща 200 години от рождението на Вернер фон Сименс. Нейната идея е да покаже неразривната връзка между иновативността, предопределила бързия възход на компанията „Siemens” от самото й основаване, и днешните й постижения, които й позволяват да бъде една от най-уважаваните и разпознаваеми марки в световен мащаб.
На 12-т табла са показани уникални архивни снимки (непоказвани до този момент) обединени в няколко категории, които представят различни аспекти от живота на Вернер фон Сименс, неговите изобретения и предприемачески начинания, новаторските социални програми и ключовите етапи в развитието на компанията през десетилетията.
1_wener_1000x700_bg-page-002-1От фондовете на музея са извадени предмети, уреди и други експонати, представящи продуктите и решенията на Siemens, които хвърлят светлина върху развитието на технологиите от края на 19-ти век до днес. Изложбата разказва не просто за хода на техническия прогрес, но и за бита и ежедневието на българина, част от който са били тези предмети и технически средства.
Музеят разполага с много интересен документален (под формата на анимация) филм, който по изключително забавен начин проследява живота на Вернер фон Сименс, разказан при това от самия него.